Contact us

Any questions, tips? Anything else?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
tyrimai

Kėdainių robinhudai. Išteisintas rūbų prekeivis kviečia į Kauną

Kėdainių robinhudai. Išteisintas rūbų prekeivis kviečia į Kauną

„Kėdainių robinhudų“ byla žlugo. Kaip jau skelbėme, pagrindinis Švedijos televizijos SVT ir „Sienos“ tyrimo personažas, kėdainiškis Aivaras Grybauskas, buvo išteisintas dėl įrodymų stokos ir teisėsaugos darbo broko. Kviečiame žiūrėti naujausią, o gal ir ne paskutinį „Kėdainių robinhudų“ video pasakojimą, kuriame sužinosite ne tik Aivaro išteisinimo aplinkybes.

Šiame siužete papasakosime apie Aivaro teiktus dokumentus, kurie teismui sukėlė rimtų abejonių, bet teisėsauga nepajėgė paneigti jų turinio. Taip pat sužinosite, kas šeimininkauja Aivaro esą parduotoje Kėdainių drabužių parduotuvėje, ir kaip pats Aivaras, besiskundęs dėl sužlugdyto verslo, jau kviečia į naują parduotuvę Kaune. Sužinosite ir kai ką liūdnesnio – tai, kad kelis mėnesius ramybe pasidžiaugusi Švedijos labdaros organizacija „Human Bridge“ vėl kenčia nuo vagysčių.

Iš „Sienos“ apsilankymo Laikinojoje sostinėje, Vilijampolėje, esančioje parduotuvėje sukūrėme ir atskirą siužetą. Jame pamatysite ne tik aibę drabužių, greičiausiai atkeliavusių iš Švedijos, bet ir labai malonią kasininkę.

Ar tai „Kėdainių robinhudų“ istorijos pabaiga? Greičiausiai ne. Prokuratūra žada skųsti Aivarui palankų teismo sprendimą, o daugiau naujienų gali būti ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Švedijos. Ačiū, kad sekėte „Kėdainių robinhudus“. Ir laukite tęsinio.

„Siena“ yra pelno nesiekianti organizacija, išlaikoma žurnalistinio entuziazmo ir geros valios žmonių. Neparduodame reklamos bei teisių į tyrimus, kad svarbi informacija visuomenę pasiektų be jokių apribojimų ir be etikečių su kaina. Jei tikite mūsų darbu ir idėjomis, kviečiame prisidėti prie „Sienos“ veiklos Contribee platformoje.
© Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“. Šią publikaciją leidžiama perpublikuoti daline ar pilna apimtimi, gavus raštišką VšĮ Tiriamiosios žurnalistikos centras sutikimą ir nurodant informacijos šaltinį.
No items found.

Discover more investigations

Spustelėdami „Sutinku“ sutinkate, kad jūsų įrenginyje būtų saugomi slapukai tam, kad užtikrintume Jums sklandesnį naršymą svetainėje bei galėtume analizuoti svetainės naudojimą. Norėdami sužinoti daugiau informacijos, peržiūrėkite mūsų PRIVATUMO POLITIKĄ.