Contact us

Any questions, tips? Anything else?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
naujienos

Po „Sienos“ tyrimo atleistas aukštas pareigūnas

Po „Sienos“ tyrimo atleistas aukštas pareigūnas

NMVRVI vadovas G.Pridotkas konsultavo verslininkus, kuriems jo vadovaujama įstaiga skiria didelį finansavimą (NMVRVI ir Karolio Kavolėlio / Fotobankas.lt nuotr.)
Šarūnas Černiauskas
2021 10 26
Visi autoriaus tekstai →
Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) vadovas Gediminas Pridotkas atlaisvino kėdę. Jau keletą savaičių institutas verčiasi su laikina vadove, mat G.Pridotkas buvo atleistas po „Sienos“ tyrimo apie jo ryšius su NMVRVI finansuojamais verslininkais.

Sausį „Siena“ atskleidė, kad G.Pridotko vadovaujamas institutas sumanė beveik 900 tūkst. eurų išleisti inovatyviems sprendimams, skirtiems maisto kokybės nustatymui. Finansavimas skirtas tarpusavyje susijusioms įmonėms, G.Pridotkas buvo asmeniškai susijęs su šių verslų savininkais.

Tuomet G.Pridotkas tikino nematantis poreikio nusišalinti nuo sprendimų, susijusių su maisto inovacijų kūrimo konkursu. Tačiau po „Sienos“ skambučio iš interneto buvo pašalinta NMVRVI direktoriui nepatogi informacija, rodanti, kad instituto vadovas pats bendradarbiavo su konkurse dalyvaujančiais verslininkais.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), kuriai pavaldus NMVRVI, neseniai nutarė atsisveikinti su G.Pridotku. Anot tarnybos, G.Pridotko ryšius vertino kitos institucijos ir pažeidimų nenustatė, tačiau NMVRVI vadovas neteko pasitikėjimo.

„Įvertinęs situaciją naujasis VMVT vadovas galimybių G. Pridotkui toliau vadovauti NMVRVI nematė. G. Pridotkas iš NMVRVI direktoriaus pareigų šalių susitarimu atleistas nuo 2021 m. rugsėjo 15 d.“, - teigiama VMVT raštu pateiktame komentare.

Šiuo metu NMVRVI vadovo pareigas laikinai eina direktoriaus pavaduotoja Snieguolė Ščeponavičienė.

Publikacija iš dalies finansuojama Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo lėšomis


„Siena“ yra pelno nesiekianti organizacija, išlaikoma žurnalistinio entuziazmo ir geros valios žmonių. Neparduodame reklamos bei teisių į tyrimus, kad svarbi informacija visuomenę pasiektų be jokių apribojimų ir be etikečių su kaina. Jei tikite mūsų darbu ir idėjomis, kviečiame prisidėti prie „Sienos“ veiklos Contribee platformoje.
© Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“. Šią publikaciją leidžiama perpublikuoti daline ar pilna apimtimi, gavus raštišką VšĮ Tiriamiosios žurnalistikos centras sutikimą ir nurodant informacijos šaltinį.
No items found.

Discover more investigations

Spustelėdami „Sutinku“ sutinkate, kad jūsų įrenginyje būtų saugomi slapukai tam, kad užtikrintume Jums sklandesnį naršymą svetainėje bei galėtume analizuoti svetainės naudojimą. Norėdami sužinoti daugiau informacijos, peržiūrėkite mūsų PRIVATUMO POLITIKĄ.