Contact us

Any questions, tips? Anything else?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
naujienos

Jonavos kultūros centro vadovas traukiasi iš pareigų

Jonavos kultūros centro vadovas traukiasi iš pareigų

Sergejus Jefimenka (Aivaro Lukošiaus / Laisvės TV iliustracija)
Miglė Krancevičiūtė
2024 09 10
Visi autoriaus tekstai →
„Sienos“ ir „Laisvės TV“ tyrimas „Chatos ir atkatai“ privertė Jonavos kultūros centro vadovą Sergejų Jefimenką trauktis iš pareigų. Anksčiau iš posto trauktis sutikęs tik su solidžia išeitine kompensacija, JKC vadovas nutarė išeiti tuščiomis – tuoj po to, kai dėl galimos korupcijos JKC pradėtas ir ikiteisminsi tyrimas.

Tyrimą dėl galimo kyšininkavimo policija pradėjo praėjusią savaitę, tai „Sienai“ pranešė į prokurorus dėl S.Jefimenkos nutaręs kreiptis Seimo narys Vytautas Bakas. Visgi pats S.Jefimenka tuo metu trauktis neketino.

Meras Mindaugas Sinkevičius „Sienai“ tuomet patvirtino, kad JKC vadovas išreiškė pageidavimą postą atlaisvinti tik tuo atveju, jei savivaldybė jam išmokės maksimalią šešių mėnesių darbo užmokesčio dydžio išeitinę kompensaciją. Šią savaitę situacija pasikeitė. 

„Vakar, rugsėjo 9-ąją, gautas Jonavos kultūros centro S. Jefimenkos prašymas nutraukti jo darbo sutartį nuo rugsėjo 13 dienos. Direktoriaus prašymas bus patenkintas. Kadangi prašoma atleisti savu noru, išeitinės nėra mokamos“, – „Sienai“ teigė Jonavos rajono savivaldybės Komunikacijos poskyrio vedėja Jovita Stanevičiūtė.

 „Sienos“ ir „Laisvės TV“ tyrime atskleidėme, kaip nuo 2017 metų JKC vadovaujantis S.Jefimenka praturtėjo keliais šimtais tūkstančių eurų, įskaitant ilgą laiką nedeklaruotą nekilnojamąjį turtą Tenerifėje. Tyrimo personažai pasakojo apie įtartinas tendencijas JKC viešuosiuose pirkimuose bei galimą mobingą darbuotojų atžvilgiu. Vienas pašnekovas, sutikęs kalbėti tik anonimiškai, pats prisipažino reguliariai nešęs „atkatus“ S.Jefimenkai.

S.Jefimenka teigė nieko neteisėto nedaręs ir atmetė buvusių darbuotojų kaltinimus mobingu. 

Ikiteisminis tyrimas dėl situacijos JKC šiuo metu apsiriboja galimo kyšininkavimo epizodu. Seimo narys V.Bakas įsitikinęs, kad vėliau tyrimas gali būti praplėstas ir kitais Baudžiamojo kodekso straipsniais, tame tarpe – galimu neteisėtu praturtėjimu.

„Siena“ yra pelno nesiekianti organizacija, išlaikoma žurnalistinio entuziazmo ir geros valios žmonių. Neparduodame reklamos bei teisių į tyrimus, kad svarbi informacija visuomenę pasiektų be jokių apribojimų ir be etikečių su kaina. Jei tikite mūsų darbu ir idėjomis, kviečiame prisidėti prie „Sienos“ veiklos Patreon platformoje.
© Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“. Šią publikaciją leidžiama perpublikuoti daline ar pilna apimtimi, gavus raštišką VšĮ Tiriamiosios žurnalistikos centras sutikimą ir nurodant informacijos šaltinį.
No items found.

Discover more investigations

Spustelėdami „Sutinku“ sutinkate, kad jūsų įrenginyje būtų saugomi slapukai tam, kad užtikrintume Jums sklandesnį naršymą svetainėje bei galėtume analizuoti svetainės naudojimą. Norėdami sužinoti daugiau informacijos, peržiūrėkite mūsų PRIVATUMO POLITIKĄ.